Функції відстеження стану здоров’я та допомоги користувачам вже не нові для багатьох гаджетів. Й техніка компанії Apple є серед лідерів у цьому напрямку. Як вважає Марк Гурман (журналіст Bloomberg), доволі скоро навушники AirPods отримають нові функції, пов’язані зі здоров’ям власника. 

Пан Гурман розповідає, що Apple «має намір оновити AirPods, щоб вони стали інструментом здоров’я протягом наступних року чи двох». І йдеться тут про якогось роду допомогу слуху.

У 2018 році разом з iOS 12 з’явилася функція Live Listen, яка дозволяє за допомогою мікрофона iPhone краще почути навколишнє середовище у навушниках в режимі реального часу — свого роду слуховий апарат. Але неї немає схвалення від FDA (Управління з продовольства і медикаментів США). І тут Марк Гурман припускає, що доволі скоро таке може з’явитися:

Я вважаю, що Apple має намір оновити AirPods, щоб вони стали інструментом для здоров’я в найближчі рік-два з можливістю отримувати певні дані слуху. В AirPods вже давно є функція під назвою Live Listen, яка може підсилювати звук у кімнаті, роблячи навушники схожими на слуховий апарат.

Це, звичайно, не схвалено FDA і не призначене для заміни слухового апарату. Але враховуючи мету Apple зробити здоров’я однією з наступних великих ініціатив, я не здивуюся, якщо AirPods зрештою візьмуть на себе ці функції більш офіційно. Це те, що допоможе десяткам мільйонів людей, якщо не більше.

Щоправда, на жаль, про які саме функції йдеться поки що так і невідомо.