На початку року, за місяць до виходу фільму «Людина-мураха та Оса: Квантоманія», користувач під ніком MSSmods поділився 63-сторінковою транскрипцією діалогів фільму у форматі Google Docs на сторінці Marvel Studios Spoilers у Reddit.

Тепер Disney хоче знати, хто у цьому винен, і намагається змусити Reddit і Google ідентифікувати особу або групу осіб, відповідальних за це.

Як вперше повідомив TorrentFreak, MVL Film Finance (дочірня компанія Disney, створена для підтримки виробництва Marvel Studios) подала дві заяви про виклик до суду на підставі Закону про авторське право в цифровому тисячолітті, щоб змусити Reddit і Google встановити, хто стоїть за витоком інформації.

Оскільки MSSmods – це акаунт, яким користуються модератори r/MarvelStudiosSpoilers, то, якщо Reddit задовольнить клопотання, компанія повинна буде назвати більше ніж одну особу.

Мало того, Disney попросила Google і Reddit поділитися будь-якою «ідентифікаційною інформацією», яку вони мають про MSSmods, включно з іменами, номерами телефонів та IP-адресами, а також деталями про будь-якого користувача, який міг бути причетний до публікації, редагування або завантаження цього витоку.

Reddit не повідомив, чи має намір виконати вимогу суду:

«Reddit прагне захищати конфіденційність наших користувачів. У нас є суворі процедури для оцінки законних запитів і заперечень, коли це доречно», – сказав представник Reddit і вказав на правила компанії щодо законних запитів.

Незрозуміло, що компанія Disney планує робити з джерелом витоку, і чи планує взагалі. Діалоги, які виклав користувач MSSmods, були перекладені португальською мовою, при чому деякі з них подано не в хронологічному порядку.