На початку цього року Apple без зайвого галасу презентувала оновлену версію смартколонки HomePod, яка зникла з продажу в 2021 році. Цілком можливо, що вже наступного року ми отримаємо ще одну модель HomePod.

Відомий аналітик Мін-Чи Куо очікує, що нове покоління HomePod отримає цілковито інший дизайн. Головною відмінністю стане наявність 7-дюймового дисплея, який буде поставляти китайська компанія Tianma. HomePod з вбудованим екраном має забезпечити більш тісну інтеграцію з іншими продуктами Apple, підкреслюючи зміну стратегії компанії щодо концепції розумного будинку.

Bloomberg раніше повідомляла, що Apple розглядає різноманітні варіанти нових продуктів для розширення екосистеми розумного будинку. Зокрема, девайс, схожий на iPad, який можна кріпити на стіну. Він дозволить контролювати HomeKit-пристрої, відтворювати відео та здійснювати дзвінки через FaceTime.

Новий Apple HomePod з 7-дюймовим дисплеєм можуть представити на початку 2024 року

Один з концептів, який демонструє HomePod з вбудованим дисплеєм та операційною системою homeOS

Ще один гаджет, який тестується Apple, являє собою комбінацію iPad, Apple TV і HomePod. Фактично, це планшет, прикріплений до смартколонки, який має кастомний інтерфейс.