Другий день поспіль компанія Apple продовжує без зайвого галасу оновлювати свої пристрої. Сьогодні добрі новини завітали до фанів великих Apple HomePod, який вперше з’явився у лютому 2018 року, а у березні 2021 взагалі зник з продажу. Але компанія все ж відродила цю модель домашньої «розумної» колонки.

«Зі зростанням популярності HomePod mini ми спостерігаємо зростання інтересу до ще потужнішої акустики, якої можна досягти у більшому HomePod. Ми раді представити нове покоління HomePod клієнтам у всьому світі», — Грег Джосвяк, старший віцепрезидент Apple з глобального маркетингу.

Дизайн колонки майже не змінився, де тільки збільшили розмір дисплея. Ширшого набору кольорів новій моделі не дісталося й вибір все ще складають Midnight (раніше Space Gray) та White. Зовні корпус покриває знайомий патерн з тканини, а габарити пристрою становлять 168×142 мм з вагою 2,3 кг.

Великий Apple HomePod все-таки отримав оновлення

В середині знаходиться 4-дюймовий сабвуфер та 5 твітерів (було 7), які HomePod самостійно калібрує під властивості приміщення. Є підтримка просторового аудіо з Dolby Atmos, а також функції мультирум та стереопари (для останньої потрібні однакові моделі HomePod).

Великий Apple HomePod все-таки отримав оновлення

Разом з цим нова колонка отримала більше інтеграції до «розумного» дому. Для спілкування з Siri є 5 мікрофонів (було 7). Також вони використовуються для детекції сигналів датчиків пожежі та визначення витоку газу. Сам HomePod навчився визначати температуру та вологість приміщення. Є UWB-сенсор для синхронізації з iPhone. А окрім фірмової інтеграції, додали й підтримку Matter, що в поєднанні з усім вищезгаданим дозволить краще взаємодіяти з іншими ґаджетами «розумного» дому.

Великий Apple HomePod все-таки отримав оновлення

Пристрій вже можна передзамовити, а продаж почнеться з 3 лютого. Ціна нової моделі складає $299 (раніше вона становила $329).