Про це повідомляє видання Carscoops, спираючись на власні джерела інформації. І схоже, що це не вигадки видання: підтвердження тому було досить багато останнім часом.

Найголовніше – компанія Hyundai заявляла про розробку двох компактних моделей для міста, які мають отримати електричні версії (або взагалі будуть електромобілями) та будуть коштувати не більше 20 тисяч євро. Отже, тепер ця ідея наближається до свого першого втілення. Але як буде виглядати бюджетний компактний електромобіль від Hyundai? Наприклад, ось так…

Маємо суміш «піксельного» дизайну електромобілів Hyundai Ioniq 5, Hyundai Ioniq 6, Hyundai Kona EV та основи у вигляді моделі Hyundai Casper – наразі це найменший кросовер від корейської компанії. Електромобіль під умовною назвою Hyundai Casper EV буде розташований в європейському А-класі, тобто це буде дуже компактна модель – але у стилі «кросовер» та з електромотором.

Для такого електромобіля неможливе використання платформи E-GMP: занадто дорого та складно. Тому модель Hyundai Casper EV буде побудовано на платформі К1, що наразі використовується як основа для невеличких автомобілів Hyundai та KIA. Серед іншої інформації, що вже зустрічалась – очікується використання інтегрованого модуля BorgWarner iDM (електромотор плюс блоки живлення/керування) потужністю до 135 кВт або 184 «коней».

Звісно, цей компактний електромобіль Hyundai Casper EV за 20 тисяч євро ще доведеться зачекати. Але ж все одно цікаве перше враження – купили б чи ні?