Якісь поки що не дуже гарні росіяни кажуть, що зламали Discord-сервер GSC Game World, отримали доступ до приватних каналів та злили 30 ГБ даних з альфа-версії гри середини 2019 р. Тепер мамчині терористи шантажують розробників. Посилання на російські ігрові сайти не даємо; якщо вам треба джерела, пошукайте самі. Скриншоти теж не наводимо, вони відверто ранні та погані.

Поки ще не дуже гарні росіяни вимагають від GSC Game World:

1. Одуматися, переосмислити своє ставлення до гравців із Білорусі та Росії, вибачитись за негідне ставлення до простих гравців із цих країн;
2. Розбанити профіль якогось там кадра на офіційному Discord;
3. Окремим питанням йде повернення російської локалізації (мається на увазі російське озвучення – прим. ред.). Не треба через політику псувати людям гру.

Якщо GSC Game World не вибачиться до 15 березня 2023 р., злочинці погрожують… насправді не зрозуміло, чим саме вони там погрожують. Але неадекватність можна побачити по наступному фрагменту.

«Той факт, що ми не виклали весь матеріал у спільний доступ, говорить про наше дружнє ставлення до вас, після всіх ваших недружніх акцій. Просимо проявити адекватність та виправити ситуацію. Не дайте всесвіту S.T.A.L.K.E.R. загинути через вашу політизованість – стагнація відчувається вже дуже серйозно, а отже час налагоджувати стосунки з ком’юніті.»

Типова русня.

Ми з боку редакції «Межі» пропонуємо наступне:
1. Не зважати на ідіотів і продовжувати розробляти гру;
2. Остаточно видалити зі S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl російську мову, включаючи текст та субтитри;
3. Перевірити системи внутрішньої безпеки, тому що такі зливи зазвичай не відбуваються без допомоги (ні на що не натякаємо, але в компанії є співробітники-росіяни).

Сподіваємось, що коли-небудь усі розробники й видавці зрозуміють, що все, що хоч трошки торкається Росії та росіян – токсичне і тхне, краще обходити його десятою дорогою.

ОНОВЛЕНО

Студія GSC Game World виклала офіційне звернення з приводу вкраденої інформації та шантажу. Якщо коротко – ніяких перемовин з терористами. Все буде Україна!