Під час презентації смартфонів лінійки iPhone 14 компанія Apple анонсувала також функцію Emergency SOS, яка може стати у пригоді, коли потрібно викликати допомогу, а зв’язку зі стільниковою мережею немає. Для її роботи використовується супутниковий зв’язок.

Спершу Emergency SOS було запущено лише в Північній Америці, але вже до кінця минулого року така можливість з’явилася для iPhone й в Європі. Тепер же Apple розширює географію її роботи ще в шести європейських країнах: Австрії, Бельгії, Італії, Люксембурзі, Нідерландах та Португалії. Запуск очікується пізніше в цьому місяці. Таким чином, загальна кількість країн, в яких працює Emergency SOS, збільшиться до 12 (функція вже доступна в США, Канаді, Франції, Німеччині, Ірландії та Великій Британії).

Нагадаю, Emergency SOS працює тільки на відкритих ділянках місцевості, де нічого не загороджує небо. Якщо ж поруч є будівлі, великі дерева чи інші перешкоди, це може негативно впливати на сигнал, тож відправлення екстрених повідомлень займе більше часу.