Соціальні мережі пропонують різни види монетизації контенту, одним з яких є пейвол, який TikTok анонсував і на своїй платформі. Про це компанія повідомила окремим постом. А назвали проєкт — TikTok Series, яки нагадує модель Patreon.

В TikTok пейвол дозволятиме творцям робити ексклюзивні колекції відео, доступ до яких зможуть купувати охочі фани. Такі колекції складатимуться з 80 записів, а тривалість кожного з них може становити до 20 хвилин. 

Щодо вартості, то на розсуд кріейторів ціна доступу до їх колекцій може становити від $1 до $190. При цьому вся сума піде саме власнику контенту, з вирахуванням лише комісії магазинів додатків (що наразі складає трохи більше як 30%). Як далі TikTok планує впроваджувати й власну комісію поки що невідомо.

Для користувачів все буде робитися виключно через сам додаток платформи, але творці зможуть завантажувати контент та відстежувати статистику через окремий сайт для TikTok Series.

Пілотний проєкт запускається в США та спершу буде доступним лише для обраних творців. А обирати таких будуть через окрему форму, яка має з’явитися наступного місяця.