Angry Birds – культова гра ери смартфонів. Вона стала одним з перших проєктів, який досяг таких висот популярності. Тож не дивно, що новину про те, що розробник Rovio збирається видалити Angry Birds з Play Store, багато хто сприйняв із сумом. Однак, можливо це ще не кінець для гри.

Нагадаю, в березні 2022 року була випущена Rovio Classics: Angry Birds – рімейк оригінальної Angry Birds. Вона не протрималась і року, адже згодом гру видалили з Play Store, а в App Store її перейменували у Red’s First Flight.

Rovio Classics: Angry Birds пропонувалась як одноразова покупка, без внутрішньоігрових мікротранзакцій. Rovio заявила, що така схема не приносить достатньо прибутку. Компанія відзначила, що користувачі зазвичай не хочуть купувати платну гру, натомість обирають free-to-play варіанти. Та й загалом перевипуск гри минулого березня негативно вплинув на популярність інших ігор з портфоліо Rovio (а сиквели оригінальної Angry Birds розповсюджуються саме по принципу free-to-play).

Rovio може перевипустити оригінальну гру Angry Birds в Play Store з іншою назвою

Цілком можливо, що Rovio Classics: Angry Birds повернеться у Play Store з тією ж назвою, що наразі тестується в App Store (Red’s First Flight). Втім, варто почекати подальших заяв компанії. Якщо ж ви раніше встигли придбати Rovio Classics: Angry Birds, ви все ще можете її завантажити з Play Store. Користувачі iPhone та iPad можуть знайти гру в App Store під назвою Red’s First Flight.