Ось те, що ви бачите вище – це технологічна схема силового агрегату нового флагманського суперкара Lamborghini, який зараз відомий під кодовим позначенням LB744. Й багато в чому він стане революційним для компанії.

Найголовніше: суперкар Lamborghini LB744 – це гібрид. Поруч з класичним двигуном V12 будуть працювати три електромотори. То ж загалом можна говорити, що автомобіль Lamborghini LB744 побудований за чотиримоторною схемою! Й кожен пункт вартий окремої уваги.

Основний бензиновий двигун V12 зберіг «канонічний» об’єм у 6,5 літрів, проте завдяки численним доопрацюванням його потужність підвищено до 825 к.с. (проти 780 к.с. у попередника). Цей двигун буде передавати потужність на задні колеса через 8-ступеневий «автомат-робот» з подвійним зчепленням. Також в корпусі трансмісії розміщено один електромотор на 150 «коней». За обертання передніх коліс суперкара Lamborghini LB744 відповідають два окремі електромотори – теж по 150 «коней» в кожному. Загальна потужність гібрида сягає 1015 к.с.

Таке компонування дозволяє не тільки реалізувати повний привод E-4WD, але й дає можливість керувати вектором тяги у поворотах. Водночас відсутність карданного валу дозволила облаштувати в центральному тунелі акумулятор для гібридної системи. Його ємність невисока (3,8 кВт·год), але в цьому випадку більш важлива короткочасна максимальна потужність.

До речі, акумулятор можна заряджати від розетки, то ж Lamborghini LB744 – це не просто гібрид, а навіть PHEV-гібрид. Хоча компанія використовує власне позначенні HPEV: це скорочення від High Performance Electric Vehicle.

Дебют цього HPEV-гібрида-суперкара призначено на кінець березня – тоді ми, нарешті, зможемо побачити його зовнішність, оцінити салон, дізнатись всі технічні характеристики.