Студія Colossal Order та Paradox Interactive анонсували Cities: Skylines II, сиквел популярної містобудівної стратегії Cities: Skylines, яка вважається чи не найкращою грою цього жанру.

За словами розробників, Cities: Skylines II пропонує найреалістичнішу симуляцію міста з коли-небудь створених, у якій гравці можуть будувати будь-яке місто, яке тільки здатні собі уявити, і стежити за його розвитком від невеличкого поселення до гамірного мегаполіса. Cities: Skylines II пропонує глибоку та захоплюючу симуляцію як окремих домогосподарств, так і міської економіки та транспортної системи, яка сподобається як новим, так і досвідченим гравцям.

«Cities: Skylines підняла планку для містобудівних ігор, коли була випущена 8 років тому, і ми неймовірно пишаємося її впливом. Ми створили процвітаючу спільноту навколо Cities: Skylines і вперше познайомили багатьох із містобудівництвом, – каже Маріна Халлікайнен, генеральний директор Colossal Order. – Тепер ми використали багаторічний досвід, який здобули, щоб зробити новий крок вперед у жанрі містобудівництва, знову ж таки, для нашої спільноти та нових гравців».

Cities: Skylines II вийде на ПК в Steam, Xbox Series X|S та PlayStation 5 протягом 2023 року.

Нагадаємо, оригінальна Cities: Skylines вийшла на ПК у 2015 р., згодом з’явилися версії для Xbox One та PlayStation 4 (2017), Nintendo Switch (2018), PlayStation 5 та Xbox Series X/S (15 лютого 2023). Гра отримала 50 (!) доповнень, сумарна вартість яких складає 5 800 грн. За даними видавця, Cities: Skylines розійшлась на усіх платформах накладом понад 12 млн копій. Тож аудиторія для Cities: Skylines II вже є.