Найбільший інтернет-маркетплейс України Rozetka приєднався до інших вітчизняних компаній у їхній експансії на ринок Польщі. Як повідомляє AIN, Rozetka вже запустила польський сайт із доменом верхнього рівня, який повністю повторює дизайн української версії, проте поки що з меншою кількістю пропозицій.

Окрім того, судячи з усього, Rozetka почала набирати співробітників для свого маркетплейса в Польщі, на початку березня компанія опублікувала вакансію контент-менеджера зі знанням польської мови, а також модератора перекладів.

Після початку повномасштабної війни бізнес Rozetka майже зупинився, компанія не могла виконувати зобов’язання перед співробітниками, партнерами та затримувала доставку. Проте як зазначив співвласник компанії Владислав Чечоткін в інтерв’ю Forbes, у 2022 році бізнес Rozetka вдалося втримати та попри скорочення команди у два рази та падіння середнього чека, проєкт зміг збільшити кількість торгових точок. При цьому загальний обсяг обороту товарів у 4 кварталі 2022 року став для маркетплейса найкращим за всю історію.

Владислав Чечоткін прокоментував запуск Rozetka у Польщі у пості на Facebook:

«Rozetka почала працювати у Польщі. Поки що в тестовому режимі: перевіряємо усі процеси, наповнюємо асортиментом сайт, налагоджуємо усі логістичні ланки. Розраховуємо, як на велику українську аудиторію (понад 2 млн українців проживають у Польщі), так і на місцеву. Дякуємо ЗСУ за те, що це в принципі можливо! За те, що через рік після початку повномасштабної війни, ми не тільки вистояли, а можемо розвивати бізнес. І всім нашим клієнтам, для яких ми залишилися «щоразу що треба».