Німецькій виробник зброї Rheinmetall обговорює з урядом можливе будівництво танкового заводу в Україні. Про це сповіщає Reuters з посиланням на інтерв’ю CEO компанії Арміна Паппергера виданню Rheinische Post.

«Завод Rheinmetall може бути створений в Україні приблизно за 200 мільйонів євро ($212 млн), і зможе виробляти до 400 танків Panther KF51 на рік», – каже Паппергер.

Нагадаємо, раніше вже з’явилася інформація про те, що уряд України веде перемовини з Rheinmetall щодо закупівлі перспективних танків Panther KF51. Практика локалізації виробництва зброї дуже поширена. Наші західні сусіди майже усі контракти на постачання зброї укладають з локалізацією виробництва у Польщі.

Rheinmetall обговорює можливість будівництва танкового заводу в Україні

«Переговори з українським урядом є перспективними, і я сподіваюся на рішення в найближчі два місяці», – додав CEO Rheinmetall.

Хоча західні союзники надсилають Україні достатньо зброї, щоб захистити себе, українці наразі не мають достатньо обладнання, щоб повністю відвоювати свою територію, каже Паппергер. За його словами, Україні потрібно від 600 до 800 танків, і для досягнення цієї кількості потрібно швидко розпочати будівництво нових танків.

Нагадаємо, раніше сповіщалось про можливе будівництва наукового та виробничого центру Baykar в Україні.