Якщо ви давно відчували потребу встановити на свій автомобіль Audi застосунок TikTok, то скоро це стане реальністю. Volkswagen Group вирішила запусти власний магазин додатків.

Другий за величиною виробник автомобілів у світі оголосив, що незабаром запустить магазин застосунків, призначений для обслуговування широкого портфеля його брендів. У ньому водії знайдуть знайомі програми сторонніх розробників, оптимізовані для використання в автомобілях.

На початковому етапі будуть представлені такі відомі додатки, як TikTok, Spotify, Yelp та інші, оптимізовані для використання в авто і призначені для запуску з екрана інформаційно-розважальної системи. Цього року магазин запуститься з деякими новими моделями Audi, а згодом буде поширений на інші автомобілі та бренди, такі як Porsche, Lamborghini та Bentley.

Вже цього літа магазин додатків почне працювати в США, Канаді, Мексиці та Європі з більшою частиною модельного ряду Audi 2023 року, включаючи такі автомобілі, як A4, A5, Q5, A6, A7, A8, Q8 E-tron та E-tron GT. Інші моделі Audi з’являться пізніше цього року, а згодом до них додадуться інші бренди та автомобілі.

Хоча магазин додатків не буде доступний у вигляді оновлення для наявних моделей, автовиробник заявляє, що незабаром він презентує абсолютно новий інформаційно-розважальний стек під назвою One.Infotainment для всіх своїх брендів. Він, а також операційна система, що лежить в його основі, будуть засновані на Android Automotive. Магазин Volkswagen Group був розроблений спільно з Harman, автомобільним постачальником, який зараз є дочірньою компанією Samsung.