В останні тижні Ілон Маск зв’язувався з дослідниками штучного інтелекту з приводу розробки альтернативи чат-бота ChatGPT, створеному компанією OpenAI.

Мільярдер звернувся до Ігоря Бабушкіна, дослідника ШІ, який раніше працював над DeepMind AI компанії Alphabet, з пропозицією створити дослідницьку лабораторію, повідомляє The Information, посилаючись на людей, які безпосередньо знають про ці спроби.

Маск заснував OpenAI у 2015 році разом з Семом Альтманом, президентом стартап-акселератора Y Combinator, щоб стежити за розвитком ШІ, і був його головою до 2018 року, перед тим, як піти у відставку через побоювання щодо конфлікту інтересів. Пізніше Маск розірвав зв’язки з OpenAI.

Це повідомлення з’явилося в той час, коли перегони за розширення використання штучного інтелекту набирають обертів. ChatGPT від OpenAI та його конкуренти, такі як Bard від Google, мають потенціал значно змінити наше життя в інтернеті, генеруючи відповіді на електронні листи, підсумовуючи звіти та відповідаючи на наші запитання.

Маск і Бабушкін обговорювали створення команди для дослідження ШІ, але проєкт все ще перебуває на ранніх стадіях і немає ніяких матеріальних планів щодо розробки конкретних продуктів, повідомляє The Information. Бабушкін також повідомив виданню, що офіційно не приєднався до проєкту.