Xiaomi під час виставки MWC 2023 презентувала глобальну версію смартфонів Xiaomi 13 й Xiaomi 13 Pro. Окрім того, стало відомо, що це одні з перших моделей компанії, які будуть підтримувати автомобільні цифрові ключі. Та ще й оголосила це Xiaomi у партнерстві з німецьким автовиробником BMW.

Представник Xiaomi заявив, що цифрові ключі стануть доступні для власників деяких моделей BMW починаючи з другого кварталу цього року. Вони дозволяють розблоковувати/заблоковувати автомобіль, а також заводити двигун. Щобільше, ви можете ділитися цифровим ключем з вашими родичами чи друзями, без необхідності передавати фізичний ключ. Зберігати цифрові ключі можна в додатку Google Wallet та в інших застосунках.

Xiaomi анонсувала підтримку автомобільних цифрових ключів у партнерстві з BMW

Зазначу, що цифрові ключі з’явились на смартфонах Xiaomi ще минулої осені, коли компанія анонсувала це нововведення для моделі Xiaomi 12S Pro. Тоді також уточнювали, що технологія працює з деякими моделями BMW 3 серії, 5 серії та повністю електричним iX3. Що ж стосується німецької компанії, вона активно співпрацює з багатьма виробниками смартфонів. Наразі цифрові ключі автомобілів BMW підтримують пристрої Apple, Samsung, Google, Xiaomi, Huawei, Honor, Vivo та Oppo.