У 2020 році компанія Motorola повернулася до бренду Razr, випустила складаний смартфон із гнучким екраном. А на цьогорічній виставці MWC у Барселоні вона здивувала публіку новим концептом Motorola Rizr, який потенційно може втілити мрію багатьох користувачів про компактний смартфон, повідомляє CNET.

Нова концепція Motorola передбачає, що пристрій має дисплей, який загинається за нижню частину корпусу. Таким чином конструкція нагадує ролету, яка розгортається, щоб збільшити корисну площу екрана, та навпаки зменшити її, коли потрібно покласти апарат в кишеню.

Motorola Rizr – футуристичний концепт розсувного смартфона

При цьому, деякі програми запускають трансформацію автоматично. Наприклад, якщо ви дивитеся відео на YouTube і повертаєте Motorola Rizr у горизонтальне положення, то дисплей також починає розгортатися, щоб збільшити площу для показу контенту.

Motorola Rizr – футуристичний концепт розсувного смартфона

У зменшеному режимі екран обертається навколо задньої панелі смартфона і може функціонувати як другий дисплей. Користувачі можуть використовувати його для перегляду погоди, вхідних сповіщень або іншої інформації. Також можна увімкнути спеціальний режим камери, і задній екран стане видошукачем для зйомки селфі.

Поки що компанія Motorola не розкриває додаткові характеристики Rizr та не говорить, чи побачимо ми смартфон у вигляді комерційного продукту в осяжному майбутньому. Судячи з усього, виробник буде шукати можливість посилити екран, адже зараз він виглядає доволі вразливим для повсякденного використання.