OnePlus нещодавно тизерила випуск нової версії флагмана OnePlus 11, і нарешті компанія презентувала пристрій. Втім, як вказано у назві, це концепт, тому не варто чекати на масове виробництво цієї моделі. Попри це, OnePlus 11 Concept має на меті продемонструвати нову технологію системи охолодження Active CryoFlux, яка може з’явитися в майбутніх девайсах компанії.

Active CryoFlux – це замкнута система рідинного охолодження, схожа на ті, що використовуються в настільних PC, але в дуже зменшених розмірах. В центрі системи знаходиться керамічна п’єзоелектрична мікропомпа, яка забезпечує циркуляцію рідини через ряд трубок між верхньою та нижньою діафрагмами. Мікропомпа займає менше 0.2 см² місця всередині пристрою. Рідина рухається по трубках, поглинаючи тепло від чипсета і повільно вивільняючи його під час руху назад до помпи.

OnePlus стверджує, що Active CryoFlux може знижувати температуру до 2,1°C, що додає ще 4-5 FPS під час гри. А під час зарядки смартфона система знижує температуру до 1,6°C, зменшуючи час заряджання на 30-45 секунд.

Окрім того, OnePlus вигадала ефектну презентацію технології у вигляді підсвітки задньої кришки смартфона. Сама кришка є прозорою, тож дозволяє побачити трубку під нею, яка частково підсвічена. Також підсвітку отримав блок камер.

OnePlus поки не уточнює, чи побачимо ми взагалі систему Active CryoFlux у серійних смартфонах.