Компанія Nokia, яка у 2016 році передала свій однойменний бренд смартфонів іншій фінській компанії HMD Global, вирішила ще більше дистанціюватися від цього бізнесу. На виставці MWC 2023 Nokia анонсувала оновлений логотип, який досі складається з літер, проте тепер значно відрізняється від класичного лого. Цим кроком керівництво компанії хоче показати, що Nokia займається мобільними мережами та промисловою цифровізацією.

Частину загубили: Nokia змінила логотип, але смартфонів це не торкнеться

«У свідомості більшості людей ми все ще залишаємося успішним брендом мобільних телефонів, але це не те, чим займається Nokia, – заявив генеральний директор Nokia Пекка Лундмарк в коментарі агентству Bloomberg. «Ми хочемо запустити новий бренд, який зосереджується на мережах і промисловій цифровізації, що зовсім не схоже на наше минуле з мобільними телефонами».

Оновлення логотипа та фірмового стилю Nokia стало першим великим редизайном компанії за майже 60 років. Виробник пройшов довгий шлях розвитку з моменту свого заснування у 1865 році як виробника паперу. Перший логотип Nokia з’явився у 1871 році та містив голову лосося – відсилання до річки Нокіанвірта, біля якої була побудована целюлозна фабрика і яка дала назву компанії.

Частину загубили: Nokia змінила логотип, але смартфонів це не торкнеться

Логотип Nokia, який встав добре відомий користувачам мобільних телефонів та свого часу був найдорожчим брендом серед виробників телефонів, з’явився у 1966 році та з того часу майже не мінявся. Поки що він залишиться незмінним і на смартфонах Nokia, які випускає HMD Global.