Флагманські моделі здебільшого задають тон майбутніх оновлень для дешевших автівок. Але з E-класом компанія Mercedes пішла трохи іншим шляхом. Тим часом як нові моделі C мають чимало елементів S-класу, а електрокари виробника розмістили великі панелі для водія та пасажира на всю передню консоль, салон E-класу ввібрав найкраще з них.

Інтер’єр найпопулярнішого автомобіля бренду все ж матиме деякі схожості з серією EQ, але на відміну від них, дисплей з панеллю приладів матиме окреме розташування і не «зливатиметься» з іншими. Цей варіант назвали Superscreen, а не Hyperscreen, як в EQS.

Також вся система матиме лише один обчислювальний модуль, а не декілька. MBUX при цьому отримає доповнення у вигляді вебкамер, підтримки Zoom та Webex від Cisco, браузер Vivaldi, TikTok, Angry Birds та інші розваги.

Разом з цим автівки матимуть звукові системи Burmester 4D з 17 спікерів, підтримкою Dolby Atmos та просторового звучання з Apple Music. Зі звуком також зможе взаємодіяти підсвічення в салоні (що, якщо чесно, не виглядає найкращою ідеєю з огляду на безпеку керування).

В системі також буде доступ до стримінгових платформ. Але з цим про безпеку подбали трохи краще, адже залишили цю функцію пасажирському екрану. На центральний дисплей також можна виводити зображення, але при умові увімкненої функції Drive Pilot (автономне керування), якщо на її використання не буде локальних обмежень.

Ба більше, екран пасажира працюватиме лише коли на сидінні дійсно хтось буде. Разом з цим екран може затемнюватися для водія, залишаючись видимим для пасажира, а вбудовані датчики стеження за очима водія фіксувати випадки, коли він задовго буде відвертатися від дороги.

Щоб водій приділяв ще менше уваги сенсорним екранам, Mercedes допрацьовує функції голосового помічника (зі штучним інтелектом, звісно). З ним тепер не доведеться вітатися щоразу, коли потрібно дати команду, й подібні запити можна поєднувати в один, наприклад, одним реченням попросивши прокласти маршрут на роботу та підняти температуру в салоні.

Автівка навіть матиме опції сценаріїв, за якими, для прикладу, вмикатиме підігрів сидінь та сповіщатиме зміною кольору підсвічування в салоні, що температура становить менше визначеної позначки. Або відтворювати романтичну музику та, знову ж, регулювати підсвічення для «побачень». Пізніше ШІ навіть визначатиме шаблони поведінки власника та зможе пропонувати варіанти, як це зараз роблять смартфони та окремі пристрої «розумного» дому.

Новий екстер’єр автівки поки що не розкривали, але цього року він також зазнає змін. Під капотом розташуються опції з гібридними «четвірками» та «шістками». На жаль, варіантів купе та кабріо цього разу не буде (під них готують окрему модель, яка потенційно отримає назву CLE), а залишаться стандартні седан та універсал.

Точної дати появи ще немає й новий Mercedes E 2024 доведеться почекати ще декілька місяців.