Довгоочікувана стратегія реального часу Company of Heroes 3 від легендарної Relic Entertainment нарешті вийшла! Преса в захваті, гравці не дуже.

Поки що Company of Heroes 3 вийшла лише на ПК в Steam, але протягом 2023 року має з’явитися і консольна версія для PlayStation 5 та Xbox Series X/S. Поки що гравці скаржаться на жахливу оптимізацію, заблоковані налаштування графіки (на ПК!), дуже невиразний інтерфейс та ігрові ролики. Гравці вважають, що це більше схоже на гру в Дочасному доступі, ніж на фінальний продукт. Станом на зараз Steam-рейтинг Company of Heroes 3 складає лише 56%.

У той самий час ігрова преса нахвалює гру: «Найкраща RTS останнього десятиліття»; «Це шедевр», «Я просто не можу насититися!» і таке інше. Рейтинг Company of Heroes 3 на Metacritic – 82/100.

Єдине, що поки тішить – в Company of Heroes 3 нема ані російської мови, ані фракції СРСР. Останню розробники, звісно ж, можуть додати у доповненні, присвяченому Східному фронту, але сподіваємось, вони це не зроблять, пам’ятаючи неадекватну реакцію росіян на правдиве зображення СРСР та бездарних радянських полководців у Company of Heroes 2.