Співзасновники Instagram Кевін Систром та Майк Крігер запустили застосунок для читання персоналізованих новин Artifact на основі штучного інтелекту. Формально програму представили ще минулого місяця, але тільки зараз вона стала доступна всім користувачам на Android та iOS.

Попри те, що Instagram свого часу створив революцію того, як люди діляться фотографіями зі своїх смартфонів, в Artifact складно побачити якісь інновації, по суті застосунок пропонує традиційну стрічку новин, яку можна побачити в інших подібних програмах. Проте розробники використовують машинне навчання, тому після певного періоду використання Artifact додаток має почати краще розуміти, які теми вас цікавлять.

При першому запуску застосунок пропонує користувачу обрати перелік цікавих йому новин, після чого сформує новинну стрічку. Сам інтерфейс Artifact розділений на три вкладки: «Домашній екран», «Заголовки» та «Профіль». Перша пропонує підбірку новин та дозволяє перемикатися між конкретними темами, а також відредагувати їх. У другій вкладці можна ознайомитися з міжнародними новинами, які йдуть списком. І, нарешті, у третій вкладці можна побачити статистику свого профілю та відкладені для пізнішого читання матеріали.

Як і свого часу Instagram, Artifact є безплатним застосунком, який можна встановити на iOS та Android. Програма поки що пропонує новини тільки англійською мовою, і поки не ясно як швидко вона зможе додавати інші мови.