Коли ми востаннє бачили Джона Віка у виконанні Кіану Рівза, він був побитий, закривавлений, зраджений і присягався помститися. Для цього доведеться багато вбивати, про що свідчить насичений екшном, дуже кривавий фінальний трейлер фільму «Джон Вік 4». 

Джон Вік (Кіану Рівз) – легендарний кілер, який намагався піти на пенсію, але після передчасної смерті дружини його знову затягнуло в темний підпільний світ. Російські бандити викрали його машину, побили його і вбили собаку Дейзі. 

У другому фільми Джон Вік взявся за цілу зграю російських лиходіїв, а також зобов’язався, згідно з кодексом професійного найманого вбивці, виконати останнє завдання. Йому це вдалося, але все закінчилося тим, що він убив клієнта-зрадника.

Саме тут починається дія «Джон Вік 3», де головному герою доводиться шукати союзників (і боєприпаси), щоб відбитися від майже всього підпільного світу вбивць, які прагнуть отримати винагороду за його голову.

У липні минулого року Рівз завітав на Comic-Con у Сан-Дієго, щоб представити тизер четвертого фільму, який демонструє безліч екшн-кадрів: самурайські мечі, нунчаки, луки та стріли, «dog fu», кинджали та, звісно ж, пістолети. 

Перший офіційний трейлер з’явився в листопаді минулого року. Нас познайомили з маркізом де Грамонтом. Вінстон порадив Джону викликати його на поєдинок, оскільки, вигравши чи програвши, він нарешті зможе вирватися зі скрутного становища — навіть якщо ця втеча буде пов’язана з його смертю. 

Цей фінальний трейлер не проливає більше світла на сюжет і здебільшого уникає діалогів, вважаючи за краще дати фанатам весь екшн і кровопролиття, які ми звикли очікувати від цієї франшизи, у щільно змонтованих півтори хвилини. Судячи з цього матеріалу, хореографічно поставлені бойові сцени не розчарують. Принаймні можна розраховувати на те, що хронометраж фільму — майже три години, не дасть нудьгувати.

Світова прем’єра фільму «Джон Вік 4» запланована 24 березня. І вже відомо, що франшиза на цьому не закінчиться. У спін-офі «Балерина» Ана де Армас зіграє роль жінки, яка присягнулася помститися тим, хто вбив її сім’ю. Також у розробці знаходиться телесеріал «Континенталь», який зосереджується на молодому Вінстоні у 1970-х роках, якого грає Колін Вуделл.