Голова компанії Volvo Джим Роуен попередив інших автовиробників, які не хочуть відмовлятися від машин з ДВЗ, що вони “ризикують проґавити ринок електрокарів”. Це стосується, наприклад, Toyota, яка продовжує вперто триматись за гібридні технології (хоч нещодавно і поділилась планами з випуску “наступного покоління” електромобілів).

Дохід Volvo за 2022 рік склав $32 мільярди, приріст склав 17% у порівнянні з 2021 роком. Це рекорд компанії за всю її історію. Продажі електромобілів зайняли 11% від загальної кількості реалізованих автомобілів – показник підвищився більш ніж вдвічі з 4% у 2021-му. Щобільше, у четвертому кварталі частка електрокарів склала 18% від усіх проданих автомобілів (втричі більше порівняно з аналогічним періодом 2021 року). Якщо ж врахувати ще й продажі plug-in гібридів, вийде 33% від усіх проданих автомобілів за 2022 рік і 41% за четвертий квартал.

До 2025 року ДВЗ та повністю електричні моделі Volvo мають вирівнятись у ціні. Основною перешкодою цьому є необроблені матеріали, які використовуються в акумуляторах, зокрема літій. Роуен відзначив з цього приводу: “Це майже єдине, що стоїть на заваді повномасштабного впровадження. Ми ведемо переговори з шахтами та переробними фабриками щодо отримання прямого доступу до [літію] за більш передбачуваною ціною”. Також він додав, що такі технології, як фосфат літію і заліза, допоможуть ще більше знизити вартість електромобілів.

Volvo, до слова, планує повністю стати електричним брендом до 2030 року.