Toyota поділилась планами на майбутнє під керівництвом нового президента і CEO компанії Коджі Сато. Японський автовиробник розробляє “наступне покоління” електромобілів, які будуть випущені під брендом Lexus у 2026 році. Поки що не дуже зрозуміло, що саме мається на увазі під “наступним поколінням”, але Сато заявляє, що Toyota працює над “усім, починаючи від акумуляторів і платформи й закінчуючи оптимізацією автомобіля”.

Toyota також прагне розширити лінійку електрокарів. Нагадаю, нині концерн пропонує тільки повністю електричні кросовери Toyota bZ4X і Lexus RZ 450e. Всі інші електрифіковані моделі є гібридами. Сато відзначив, що електромобілі наступного покоління є першочерговим бізнес-пріоритетом і що “настав правильний час” для розробки електрокарів під керівництвом нової команди.

Toyota випустить електрокари "наступного покоління" під брендом Lexus

Toyota bZ4X

Такі заяви мають надихнути прихильників компанії, адже багато років Toyota критикували за повільний підхід до впровадження електромобілів. Японці створили багато ефективних гібридних моделей, але також відволікались на розробку автомобілів з водневими двигунами. Тим часом конкуренти продовжують розширювати цільові платформи електромобілів.

Сато зазначив, що Toyota застосує “всеспрямований підхід”. Можна припустити, що компанія продовжить підтримувати актуальність свого гібридного бізнесу з такими моделями, як нещодавно оновлений Prius. “Ми хочемо залишатися на зв’язку з нашими клієнтами в усьому світі та надавати різноманітні варіанти”, – сказав Сато.