TikTok та Instagram є конкурентами на ринку соціальних мереж, однак це не тільки сервіси для перегляду коротких відео. Вони пропонують значно більше можливостей й постійно додають нові. Разом з тим, стратегія платформ іноді дещо відрізняється.

Повідомляють, що TikTok запустив нову функцію покупки в США. Вона дозволяє брендам продавати їхню продукцію безпосередньо всередині застосунку. Сервіс вже запропонував декільком брендам, таким як Pacsun і KimChi Chic, продавати свої товари у TikTok.

Компанії, які будуть пропонувати свою продукцію, отримають окрему вкладку у їхньому профілі. Там користувачі зможуть побачити увесь каталог товарів з фотографіями, відео, описом та цінами. Є можливість додавати продукцію з різних профілів в один кошик.

TikTok хоче додати функцію інтернет-магазину в свій застосунок, а Instagram робить навпаки

Наразі окрему вкладку для товарів можна знайти у деяких брендів, однак вона поки порожня

Нова функціональність не є запорукою успіху для TikTok, адже приклад Instagram демонструє, що результати можуть бути не надто вражаючими. Можливість здійснювати покупки з’явилась в Instagram ще у 2018 році. У 2020-му вона отримала окрему вкладку в застосунку. Однак, раніше цього року Meta заявила, що ця вкладка буде видалена.

Instagram повідомив співробітників, що сервіс переходить від електронної комерції до рекламного бізнесу. Компанія також анонсувала закриття функції Live Shopping, яка дозволяла блогерам тегати продукцію під час прямих трансляцій. Попри це, Meta наголошує, що вона продовжить пропонувати деякі функції продажів в Instagram.