Польська студія Red Square Games анонсувала проєкт SlavicPunk: Oldtimer. Це такий собі ізометричний кіберпанк-шутер з брутальним героєм. Щось на кшталт The Ascent від шведської Neon Giant, але зі слов’янським корінням.

І начебто гра виглядає досить цікаво, але є декілька «але». По-перше, назва компанії. Тобто це точно польська компанія, а не росіяни, що переховуються, але після повномасштабного вторгнення російських загарбників в Україну мати таку назву – огидно.

По-друге, SlavicPunk: Oldtimer – це гра за мотивами романів польського письменника фантаста Міхала Голковського… Але у цього автора нема романів SlavicPunk, зате є серія романів SybirPunk, події якої розгортаються в антиутопічному майбутньому. Це бандитсько-кримінальна трилогія, що описує долю та пригоди Сашка «Худого» Чудовця, який торгує незаконними речовинами в мегаполісі Неосибірськ. Тобто це романи про русню.

Ба більше, на сайті Red Square Games нема гри SlavicPunk: Oldtimer, проте є ігри… правильно, SybirPunk. Любі поляки… це якась огидна неповага, якщо чесно.