Марк Цукерберг продемонстрував «канали трансляції» – нову функцію Instagram, яка дозволяє обмінюватися односторонніми повідомленнями в додатку. Компанія тестує цю функцію з кількома авторами та планує додати функціональність, подібну до Telegram, у Facebook та Messenger.

Канали трансляцій дозволяють авторам розсилати оновлення своїм підписникам, подібно до каналів у Telegram. Ті, хто приєднується до каналів, можуть реагувати на повідомлення та голосувати в опитуваннях, але не можуть брати безпосередню участь у розмові. Наприклад, Марк Цукерберг сказав у своєму «Meta Channel», що буде використовувати цей простір, щоб ділитися новинами та оновленнями про всі продукти та технології, які створює в Meta.

Окрім текстових оновлень, автори також можуть ділитися аудіокліпами, фотографіями та іншим контентом.

Поки що доступ до цієї функції мають лише Цукерберг та близько десятка інших авторів. До початкової групи входять сноубордистка Хлоя Кім, боєць джиу-джитсу Маккензі Дерн і мем-акаунт Танк Сінатра. Компанія заявляє, що інші зацікавлені у використанні функції можуть зареєструватися, щоб отримати ранній доступ.

Хоча Meta описує канали як «тестові», компанія, схоже, досить серйозно інвестує в цю функцію. Додаткові функції, в тому числі можливість додавати до чату ще одного автора, вже в процесі розробки. Meta також планує розпочати тестування каналів у Facebook та Messenger у найближчі місяці.