Адміністрація президента США оголосила про нові ініціативи, які входять до її плану вартістю $7,5 млрд щодо встановлення 500 000 зарядних станцій для електромобілів до 2030 року. Одна з них — відкриття 7 500 зарядних станцій Tesla для електрокарів інших брендів до кінця 2024 року.

У 2021 році Tesla анонсувала програму по відкриттю Supercharger для усіх охочих. Її пілот наразі діє в 16 європейських країнах і має запуститись в США. Згідно з інформацією Білого дому, загальна цифра у 7 500 станцій буде включати 3 500 нових, а також вже наявних станцій Supercharger з потужністю зарядки до 250 кВт, які розташовані вздовж різних шосе. Інші 4 000 – це станції другого рівня, так звані Destination Charging stations з потужністю до 22 кВт. Такі станції встановлюють біля готелів, ресторанів та в інших міських та сільських локаціях. Сама ж мережа зарядних станцій Tesla розшириться більш ніж вдвічі.

Щоб отримати державне фінансування, компанії мають забезпечити користувачів універсальною зарядною системою CCS, яка домінує в США, а також системою оплати, яка працює зі смартфоном. Tesla наразі використовує власну зарядну систему в Америці, однак пообіцяла додати також стандарт CCS.

Окрім Tesla, домовленості з урядом також мають такі компанії, як General Motors, Ford, ChargePoint, EVgo, Pilot Company, Hertz та інші. Вони мають розширити власні мережі зарядних станцій або встановити зарядні станції у визначених локаціях.