Одним з найбільш очікуваних гаджетів, чутки навколо якого ходять вже декілька років, є гарнітура змішаної реальності від Apple. Схоже, що нам доведеться зачекати ще декілька місяців до анонсу пристрою, адже згідно з новими даними, Apple перенесла його презентацію на червень — вона відбудеться під час щорічної конференції для розробників WWDC.

Раніше повідомлялося, що гарнітуру Reality Pro (можлива назва гаджета) представлять вже у квітні цього року. Однак, компанії потрібно ще трохи часу, щоб вирішити деякі апаратні й програмні проблеми. Apple поки не коментує чутки, але очікується, що продажі пристрою стартують пізніше цього роцу.

Очікується, що вартість Reality Pro складе приблизно $3000. Це дорожче більшості гарнітур на ринку, однак система від Apple запропонує більше можливостей для користувача. Гаджет може отримати два 4K-дисплеї, велику кількість камер для трекінгу й можливість взаємодії з системою без контролера. Всередині буде встановлено чипсет M2, який є значно потужнішим за мобільні чипи в інших гарнітурах. Операційна система xrOS буде мати iOS-подібний інтерфейс, який покладається на голосові команди для взаємодії, а також жести пальцями.

Перша версія Reality Pro буде націлена на кріейторів та ентузіастів, а анонс під час WWDC допоможе розробникам краще зрозуміти технологію. Разом з тим, є інформація, що Apple розроблює й доступнішу версію гарнітури, яка буде оцінена приблизно як Meta Quest Pro ($1500). Її анонс очікується наступного року.