Попри всі складнощі українського автомобільного ринку, світові новинки все ж до нас надходять. Ось новий приклад – кросовер Suzuki S-Cross. Хтось скаже «звичайна модель, сумний дизайн». А я відповім «проте величезна популярність у покупців». Адже Suzuki S-Cross робить ставку практичність. Знову.

Ми з вами не зустрічались?

Слово «знову» написано тому, що навіть з першого погляду зрозуміло родовід моделі Suzuki S-Cross – звісно ж, попередником є кросовер Suzuki SX4! Який, в залежності від ринку збуту, теж міг називатись S-Cross.

Відома назва та загальний дизайн: лишень погляньте на форму вікон й даху – все нагадує попередню модель. Але фари та ліхтарі геть інші: замість «м’яких хвиль» тепер тут панують рівні лінії. Разом з майже вертикальною решіткою радіатора, масивним переднім бампером, пласким капотом, все це надає автомобілю більш «суворого» вигляду.

Новий кросовер Suzuki S-Cross нагадує попередника Suzuki SХ4 загальним дизайном та майже ідентичними розмірами: довжина – 4,3 метра; ширина – 1,79 метра; висота – 1,58 метра; колісна база – 2,6 метра. Заявлений кліренс – 180 мм. Дизайнерських змін вдосталь для того, аби безпомилково ідентифікувати новинку: фари та ліхтарі, капот та решітка радіатора.

Лише один турбодвигун, проте різні варіанти трансмісії

Під капотом моделі Suzuki S-Cross ховається вже відомий бензиновий 1,4-літровий двигун BoosterJet у звичайному (не гібридному) виконанні: потужність 140 к.с. та крутний момент 220 Нм. На жаль, але атмосферного 1,6-літрового варіанту наразі для новинки не заявлено.

Однак заявлено одразу декілька варіантів трансмісій. Можна обрати 6-ступеневу «механіку» або 6-ступеневий «автомат» (традиційний гідромеханічний), також пропонується передній або повний привод. Проте зауважте, що «механіка» поєднується лише з переднім приводом, а ось «автомат» може працювати як з переднім, так і з повним приводом.

Під капотом – лише один варіант двигуна, однак його можливостей буде вдосталь для Suzuki S-Cross: маємо 140 к.с. та 220 Нм. Версії з повним приводом AllGrip 4WD отримають перемикач з декількома налаштуваннями під різні умови руху. Прискорення 0-100 км/год заявлено на рівні 9,5-10,2 секунди (в залежності від комбінацій КПП та типу приводу), споживання палива у комбінованому циклі складає 5,8-6,2 л на 100 км (в залежності від комбінацій КПП та типу приводу). А ось максимальна швидкість однакова для всіх варіантів – 200 км/год.

Новий салон, новітнє оснащення

З салоном трапилось так, як із зовнішнім виглядом: щось знайоме, а щось нове. Тут знайомі загальні риси, центральна консоль, форма керма. Але відчуття нового салону надає верхня частина передньої панелі: помітно змінені центральні дефлектори вентиляції та дисплей над ними.

Адже новий кросовер Suzuki S-Cross отримає нову систему мультимедіа – збільшений 9-дюймовий HD-дисплей, нове оформлення меню, відображення кругового огляду одразу з чотирьох камер. Так-так, новинка Suzuki S-Cross матиме таку функцію! Проте лише у максимальній комплектації.

Хоча й стартовий варіант GL вже цілком достатній: сім подушок безпеки, камера заднього огляду, кондиціонер, круїз-контроль, LED-фари та 7-дюймовий дисплей WVGA з можливістю підключення смартфонів. Комплектація GLX додає: роздільний 2-зонний клімат-контроль, круговий огляд та 9-дюймовий дисплей, легкосплавні 17-дюймові колісні диски, шкіряне оздоблення салону.

В салоні увагу привертає змінена передня панель, оздоблення сидінь (тканина чи шкіра/екошкіра) залежить від комплектації. Для комфорту передніх пасажирів передбачений 2-зонний «клімат» та підігрів сидінь, для комфорту задніх – можливість регулювання кута нахилу спинки дивану. До речі, в залежності від положення спинки, змінюється й об’єм багажника у стандартному 5-місному варіанті: 430-440 літрів. Або 1 230 літрів максимум при складанні заднього сидіння.

Вартість Suzuki S-Cross в Україні – від 822 тис. грн.

Отже, з деталями розібрались. Тепер чи не найголовніше – вартість автомобіля.

Старт автомобіля Suzuki S-Cross (1,4-літровий двигун, «механіка», передній привод, комплектація GL) дається з позначки 822 тис. грн. Аналогічний варіант, проте з «автоматом» коштує 882 тис. грн. А якщо бажаєте додати ще й повний привод, то потрібно викласти 942 тис. грн.

Автомобілі у максимальній комплектації GLX пропонуються лише з «автоматом» та коштують дорожче. Так, версія з переднім приводом обійдеться у 999 тис. грн. А версія з повним приводом перевалює за мільйон – готуйте 1,075 млн грн.

Скажете, що дорого? Але ж доводиться звикати до нових цінових реалій та курсів валют… Та й автомобіль зберіг всі свої відомі переваги – практичність, традиційний «автомат», наявність повного приводу – плюс додав до них потужний двигун і декілька пунктів оснащення. Тож сподіваюсь, що новий кросовер Suzuki S-Cross зможе повторити успіх попередника.