Користувачі сервісу Google Photos на iPhone повідомляють про проблеми в роботі застосунку після останнього оновлення операційної системи iOS 16.3.1. Додаток «падає» одразу після запуску. Якщо у застосунку не було доступу до фотографій, то він запуститься, але одразу вимкнеться після надання прав у системі.

Редакції AppleInsider, 9to5Mac та «Межі» також спостерігають таку проблему на власних пристроях.

Нові користувачі зможуть завантажити додаток Google Photos та ввести облікові дані. Але варто надати застосунку доступ до галереї зображень, він одразу «впаде».

При цьому додатки інших розробників продовжують працювати. Тож проблема стосується саме Google Photos. Й наразі немає відомих способів обійти проблему, а компанія Google поки що не повідомляла про розв’язання проблеми. Але навряд на таке доведеться довго чекати.

А якщо у користувача є необхідність у використанні саме Google Photos, можливо, з оновленням операційної системи до iOS 16.3.1 варто трохи зачекати та на деякий час відключити автоматичні оновлення в налаштуваннях.

Оновлено: Довго чекати на розв’язання проблеми не довелося. Сьогодні ж компанія Google встигла випустити оновлення для застосунку, з яким повертає його функціональність для iOS 16.3.1.