Новий законопроєкт, що просувається в Арканзасі (США), має на меті ускладнити доступ до порносайтів.

Акт про захист неповнолітніх від розповсюдження шкідливих матеріалів вимагатиме від кожного жителя Арканзасу надати «цифрову ідентифікаційну картку» перед переглядом сайту, який містить понад 33,33% «порнографічних матеріалів». Ця довільно визначена цифра і сама мова законопроєкту є копією нещодавно прийнятого закону в Луїзіані, який забороняє людям дивитися порно, якщо вони не нададуть офіційного посвідчення особи.

Законопроєкт SB66 був поданий до Сенату Арканзасу в січні, а 1 лютого переданий до Палати представників.

У січні Луїзіана (США) прийняла закон, який зобов’язує сайти, що розміщують контент для дорослих, перевіряти вік відвідувачів. Формулювання закону розпливчасті й заплутані: він стосується сайтів, які на 33,33% складаються зі «шкідливих для неповнолітніх матеріалів», а до них законопроєкт відносить перелік різних частин людського тіла. Чому шкідливими для неповнолітніх є саме понад 33,33% порнографічного вмісту сайту, в законопроєкті не пояснюється.

Після того, як цей законопроєкт став законом, Pornhub почав вимагати від користувачів, які заходять на сайт з IP-адреси в Луїзіані, підтвердити свій вік. За даними Коаліції за свободу слова, яка відстежує та лобіює законодавство, що може зашкодити працівникам індустрії для дорослих, закон Луїзіани надихнув на прийняття подібних законопроєктів у семи інших штатах.

Законопроєкт Арканзасу також називає порно «кризою громадського здоров’я», що є віддзеркаленням консервативних антипорнографічних формулювань, які свого часу були спростовані, але все ще використовуються релігійними антипорнографічними групами, які прагнуть видалити сексуальний контент з інтернету. Дослідники виявили, що патологізація використання порно і мастурбації насправді суперечить громадському здоров’ю, а так звана «порнозалежність» часто виникає в культурах і спільнотах, які соромлять людей за дослідження своєї сексуальності.