Американський штат Луїзіана прийняв закон, який вимагає перевірки віку користувачів для будь-якого вебсайту, котрий містить 33,3% або більше порнографічних матеріалів, повідомляє Mashable. Тепер порносайти мають перевіряти вік відвідувача за допомогою програми під назвою LA Wallet, яка вимагає посвідчення особи штату Луїзіана або водійських прав.

Користувач Твіттеру під ніком Public Defendering записав на відео, як це працює на прикладі Pornhub.

На відео видно, як мобільна версія Pornhub просить відвідувача підтвердити свій вік.

«Закон Луїзіани тепер вимагає від нас впровадити процес перевірки віку користувачів, які підключаються до нашого сайту з Луїзіани», – йдеться в повідомленні. – «Конфіденційність і безпека спільноти Pornhub є нашим пріоритетом, і ми дякуємо вам за співпрацю».

Хоча Pornhub стверджує, що не збирає ніяких даних під час цього процесу, і що процес «здійснюється авторитетними постачальниками послуг, які спеціалізуються на перевірці віку користувачів інтернету», легко уявити, що деяким людям не дуже комфортно передавати офіційні документи для того, щоб отримати доступ до порнографічного сайту.

Примітно, що сенатор від штату Юта Майк Лі нещодавно запропонував закон, який вимагатиме перевірки віку для доступу до порносайтів в США на національному рівні.