Активне використання месенджерів з часом може призвести до того, що збережені файли, фото, відео та інший контент можуть займати чимало місця в накопичувачі смартфона. Це додає незручностей власникам пристроїв з невеликою місткістю пам’яті. Саме на такий випадок Viber додає можливість керування файлами в застосунку.

Функція «Керування пам’яттю» дозволить побачити, скільки та в яких чатах зберігаються файли, їх обсяг, та допоможе видалити звідти зайве. Додатково користувач зможе звільнити місце видаливши кеш.

При цьому застосунок дозволить обрати окремі файли в чатах, які більше не потрібно зберігати, тому видаляти все разом не доведеться. Варто лише пам’ятати, що оскільки Viber не зберігає такі файли на власних серверах, відновити видалені буде неможливо. Звісно, при цьому видалення файлу на власному пристрої не зачепить його у співрозмовника.

«Ми хочемо, щоб усі наші користувачі могли надсилати скільки завгодно повідомлень родині та друзям, не потребуючи останніх моделей мобільних пристроїв», — коментує генеральний директор Rakuten Viber Офір Еял.

Можливість керування пам’яттю у Viber має з’явитися найближчими днями для застосунків на iOS та Android. Знайти її можна буде в розділі «Додатково» — «Параметри» — «Пам’ять».