Українські танкісти почали опановувати Leopard 2 водночас в Німеччині та в Польщі

Мілітарний з посиланням на видання Tagesschau, яке цитує речницю міноборони ФРН, сповіщає про початок навчання українських військових на Leopard 2 в Німеччині. Майже синхронно з цим «Радіо Свобода» оприлюднила відео, в якому розповідає про початок навчання на Leopard 2 у Польщі.

В обох випадках українські військові пройдуть прискорений курс навчання, який завершиться до кінця першого кварталу, коли танки Leopard 2 мають передавати ЗСУ.

Як пише Spiegel, частина танкістів прибула на полігон школи танкових військ у Мюнстері (Нижня Саксонія) прямо з передової в районі Бахмута. Також в Німеччині проходять тренування українські підрозділи на БМП Marder.

За 6-8 тижнів українські екіпажі навчаться основам управління системами озброєння і відпрацюють взаємодію танків Leopard 2 та БМП Marder.

Нагадаємо, ЗСУ має отримати від західних партнерів близько 40 БМП Marder і два танкових батальйони Leopard 2 (60-80 машин). Крім того, Україна очікує майже дві сотні (до перших 88 додалися ще 100 машин) танків Leopard 1A5.