Одним з виняткових досягнень Apple, яким компанія може похизуватися, є 2 мільярди активних пристроїв у користувачів. І їх кількість продовжує збільшуватися. Але за цією цифрою можна знайти не менш цікаву статистику — скільки саме пристроїв цього виробника є в одного користувача.

Дослідники з CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) поділилися власним звітом «Екосистема Apple сьогодні», де найцікавіша частина висвітлила кількість пристроїв компанії, яка припадає на одного користувача, з урахуванням найпопулярніших ґаджетів компанії — iPhone, iPad, Apple Watch та, звісно, Mac.

Для початку, 90% опитуваних мають iPhone, у 73% можна побачити iPad, 58% з них також мають Apple Watch, і половина використовує Mac. І вже на цьому етапі можна здивуватися кількості планшетів у користувачів, особливо з урахуванням того, що сама категорія цих пристроїв вже не перший рік як втрачає позиції.

Скільки пристроїв виробника припадає на одного користувача техніки Apple

Але далі стає цікавіше. 30% респондентів користуються всіма чотирма пристроями Apple, які згадуються в опитуванні. Трохи менше — 27% — мають у власному розпорядженні по три позиції, а ще у 27% є щонайменше два ґаджети від купертинців.

Лише по одному пристрою є у всього 19% учасників опитування. І ця категорія висвітлена детальніше, описуючи, яким саме ґаджетам була віддана перевага. Очевидно, що саме смартфон компанії є найпопулярнішим — 59%, ще 24% віддали перевагу iPad, а користувачів лише Mac всього 17%. (Apple Watch не потрапили до останнього списку, адже «розумний» годинник компанії необхідно використовувати з фірмовим смартфоном.)

Скільки пристроїв виробника припадає на одного користувача техніки Apple

«Екосистема Apple працює й допомагає перехресним продажам. Мало які клієнти Apple володіють лише одним пристроєм компанії. З iPhone і, меншою мірою, iPad як початковою точкою, Apple вдалося досягти успіху в поширенні пристроїв серед своїх клієнтів», — йдеться у звіті CIRP.

Звісно, було б не менш цікаво побачити детальнішу статистику, яка б охоплювала й інші вироби Apple, як-от AirPods, Apple TV, AirTag тощо (не кажучи вже про дрібні аксесуари, в стилі чохлів для смартфонів чи додаткових ремінців для Apple Watch), та як часто користувачі оновлюють свій ґаджет-парк. Але й такі цифри самі по собі здатні вразити, адже більш ніж половина користувачів техніки Apple має понад два пристрої.

Якщо ви є користувачем техніки Apple, розкажіть нам в коментарях, якими саме пристроями користуєтеся, чому саме ними, та як вплинула екосистема компанії на ваш вибір цих ґаджетів.