Зустрічайте новий великий кросовер Toyota Grand Highlander, який цілком відповідає своїй назві – він ще більшій, ніж і так немаленький автомобіль Toyota Highlander. До речі, незважаючи на спорідненість назви, новинка Toyota Grand Highlander отримала повністю власний дизайн.

А ось техніка вже знайома. Кросовер Toyota Grand Highlander побудовано на платформі TNGA-K, він може мати передній або повний привод. А під капотом встановлені 4-циліндрові двигуни – або 2,4-літровий «турбо» (269 к.с.) або 2,5-літровий у складі гібридної системи, що має загальну потужність 246 «коней». Новинкою є версія Hybrid Max, яка вирізняється власним переднім бампером та колісними дисками, а також дуже потужним силовим агрегатом – 362 к.с.

Крім того, кросовер Toyota Grand Highlander може запропонувати збільшення простору всередині. Причому салон може бути виконаний 7- або 8-місним: передбачена версія з двома окремими «капітанськими» кріслами у другому ряди сидінь. Також, в залежності від комплектації, передбачено 12,3-дюймовий сенсорний дисплей, цифрову 7- або 12,3-дюймову панель приладів, «просунутий» клімат-контроль (для задніх пасажирів також), безліч підсклянників та USB.

Наразі невідомо, чи модель Toyota Grand Highlander залишиться лише для ринку США, чи стане глобальною. Але ж напевно шанувальники «простору від Toyota» можуть знайтись і в Україні, правда?