Учора пройшла традиційна презентація Nintendo Direct, де компанія показала ігри, переважна більшість яких мають вийти у першій половині цього року. Презентація досить велика — понад 40 хвилин, у цьому матеріалі ми відібрали найголовніше.

 

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom


Новий геймплейний трейлер довгоочікуваного сиквелу Breath of the Wild. У ньому можна побачити нові здібності Лінка, зокрема керування транспортними засобами — як на землі, так і у повітрі. Nintendo підтвердила, що базове видання Tears of the Kingdom коштуватиме в США $70, реліз запланований на 12 травня.

 

Metroid Prime Remastered


Легендарний екшен від першої особи, що вийшов понад 20 років тому на GameCube, цього року отримав ремастер. Гра вже доступна в eShop, на фізичних носіях з’явиться трохи пізніше, 22 лютого.

 

Pikmin 4


Четверта частина незвичної стратегії виходить 21 липня, у трейлері нам показують різні види пікмінів, а також нову “собакоподібну” істоту.

 

Splatoon 3: Expansion Pass


Анонсовано серію доповнень для шутера Splatoon 3 — вона виходитиме “хвилями”, перша з них, під назвою Inkopolis, додасть у гру локацію з першої гри та має вийти навесні. У другій “хвилі” з’явиться нова однокористувацька кампанія під назвою Side Order.

 

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp


Ремейк перших двох частин стратегії Advance Wars, що вийшли на початку 2000-х на Game Boy Advance, нарешті отримав дату релізу: гра вийде 21 квітня, в eShop вже приймаються преордери.

 

Samba de Amigo: Party Central


Культова музична гра, що спочатку вийшла на аркадних автоматах, потім – на консолі Sega Dreamcast, і нарешті була портована на Wii, отримає сиквел для Nintendo Switch. Керувати маракасами гравці будуть, розмахуючи джойконами, гра очікується влітку.

 

Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon


Спіноф популярної серії слешерів, який сюжетно є її приквелом і розповідає про юні роки Церези, коли вона ще була маленькою дівчинкою, задовго до перетворення на відьму Байонетту. Церезу в її пригодах супроводжуватиме демон-компаньйон, причому гравець керуватиме обома персонажами одночасно. Cereza and the Lost Demon виходить 17 березня.

 

Disney Illusion Island


Класичні діснеївські персонажі досліджують таємничий острів у новому 2D-платформері, розрахованому на 1-4 гравців. Disney Illusion Island виходить 28 липня.

 

PROFESSOR LAYTON and The New World of Steam


Продовження серії знаменитої детективної адвенчури, ігри в якій виходили на Nintendo DS і 3DS. Під час презентації був продемонстрований лише короткий тизер без геймплею та жодних подробиць.

 

Ігри для GameBoy та GameBoy Advance у Switch Online


Передплатники сервісу Switch Online відсьогодні отримали доступ до проєктів легендарної портативної ретро-платформи Game Boy та Game Boy Advance. Серед ігор: Tetris, Metroid II, The Legend of Zelda: The Minish Cap, Fire Emblem тощо. GB-ігри будуть доступні усім передплатникам сервісу, ігри для GBA — тільки у розширеному тарифному плані Online + Expansion Pack. Повністю презентацію Nintendo Direct можна подивитися тут: