Компанія BMW залишила свої дизайнерські експерименти з двоповерховою оптикою лише для автомобілів 7-серії, а велику вертикальну решітку радіатора – лише для автомобілів 4-ї серії. Популярні моделі «що роблять касу» радикально змінювати не поспішають, аби не налякати клієнтів. Останній приклад цьому – оновлений кросовер BMW X5.

Ззовні автомобіль змінився помітно, але дуже обережно: новий передній бампер, вузькі фари (зі «стрілками» замість «окулярів»), оновлені ліхтарі. До речі, у поєднанні вони створюють літеру Х – та й загалом оновлений BMW X5 віднині завжди буде виконаний у пакеті xLine. Ще у базову комплектацію включено 19-дюймові колісні диски. А як опцію – вперше запропоновано решітку радіатора з підсвіткою, що раніше зустрічалась тільки на BMW X6.

Важливою технічною зміною стала поява системи типу «mild hybrid», яка додає 12 к.с. завдяки власному невеличкому електромотору. Разом з комплексним доопрацюванням двигунів, це дозволило збільшити потужність – наприклад, версія 30d пропонує 298 «коней», а версія 40i вже видає 380 «коней».

Але найцікавіші зміни трапились для гібрида з можливістю підзарядки. Адже модель BMW X5 xDrive 50e отримала покращення та збільшення всього і всюди. Більше потужність бензинового та електродвигуна – отже й більше загальна потужність: тепер 360 кВт або 490 «коней». Збільшення ємності акумулятора – отже й збільшення дистанції пробігу на електриці: тепер до 110 км. Також зросла потужність зарядного пристрою – отже й зменшився час зарядки акумулятора.

В салоні нового BMW X5 також достатньо змін. Передня панель Curved Display віднині має подвійні дисплеї (діагональ 12,3 та 14,9 дюйма) під єдиним склом. Блок клімат-контролю майже зник, помітно змінились дефлектори вентиляції. Переоформлено центральну консоль – віднині там розміщені нові джойстики на органи керування.

Як і раніше, кросовер BMW X5 пропонує просторий салон, як опція для задніх пасажирів доступний окремий клімат-контроль. Також в залежності від ринку збуту, автомобіль може запропонувати третій ряд сидінь.

Оновлений кросовер BMW X5 буде доступний для придбання вже незабаром – орієнтовно у квітні цього року. До речі, разом з моделлю BMW X5 були впровадженні схожі оновлення й для BMW X6, але в останньому випадку акцент було зроблено на спортивному стилі.