Схоже, компанія Ferrari розробляє власний варіант «ракетних прискорювачів», що мають значно покращити славетні суперкари. Про це розповідає видання Motorauthority, демонструючи відповідні патентні зображення.

Цікаво, що прискорювачів одразу декілька й вони розміщені з різних сторін автомобіля. Якщо зображена схема буде втілена в реальність, то такі прискорювачі допоможуть не тільки з покращенням динаміки автомобілів Ferrari, але й з гальмуванням чи кращим притисканням кузова до дороги – це важливо для швидкого проходження поворотів.

Крім того, прискорювачі будуть мати сопла різного діаметру. Це зроблено для того, аби мати можливість регулювання сили тяги в залежності від виходу газів через сопло прискорювача. Цікаво, що газ може бути різний – розглядається два варіанти: або система, що працює на стисненому повітрі; або система, що працює на вихлопних газах від спалювання пального.

В останньому випадку «ракетні прискорювачі» Ferrari будуть працювати на тому ж самому паливі, що й двигун автомобіля. Можливо, така схема й здається простішою для реалізації, проте зрештою це стане запорукою успіху та можливості її відтворення в реальності.

Тож чекаємо нових суперкарів Ferrari – і вже незабаром сподіваємось побачити там «ракетні прискорювачі».