Tiny11 – це облегшена збірка Windows 11 Pro 22H2, яка має все необхідне для комфортного використання комп’ютера без зайвих навантажень і безладу стандартної інсталяції Windows. Так презентує свою нову збірку група NTDEV. Про вихід цього П3 пише Tom’s Hardware.

Модифікована версія ОС потребує лише 8 ГБ на диску (стандартна Windows 11 – понад 20 ГБ), працює на системах навіть з 2 ГБ оперативної пам’яті та не потребує Trusted Platform Module або Secure Boot. Можливо навіть оновлення Windows 10 до Tiny11.

Tiny11 надає користувачам лише найнеобхідніші компоненти, такі як Accessibility Tools, Windows Terminal, Microsoft Store, Calculator, Notepad та Paint. Тут геть нема Microsoft Edge. Крім того, за замовчуванням Tiny11 працює з обліковими записами офлайн, але ви завжди можете ввійти до свого Microsoft Account в онлайн.

Забрати Tiny11 можна тут. Але пам’ятайте, для активації ОС вам все ще потрібен легальний ключ Windows 11, тобто це не піратство. З іншого боку, встановлення модифікованої Windows 11 завжди несе потенційні ризики, тому будьте обережні. Редакція «Межі» не несе відповідальності за потенційну шкоду, яку ви можете нанести власному ПК.

Якщо з якихось причин ви не любите Windows 11, існує також Tiny10, заснована на ОС Windows 10.