Switch стала третьою найбільш продаваною консоллю за увесь час, обігнавши Game Boy і PlayStation 4. Nintendo заявила, що на кінець 2022 року було реалізовано 122.55 млн приставок, тож відтепер попереду лише два ігрових гаджети – DS і PlayStation 2.

Однак, треба відзначити, що за період з квітня по грудень 2022 року було продано 14,91 млн Switch, на відміну від 18,95 млн роком раніше. Дохід за фінансовий рік, що закінчується в березні, впав на 5,6%. Продажі ігор зменшились на 4%. У результаті компанія знизила свій прогноз щодо продажу консолей на поточний фінансовий рік з 19 млн до 18 млн, а ігор — з 210 млн до 205 млн.

Nintendo пояснює погіршення показників дефіцитом на напівпровідники, а брак консолей, своєю чергою, вплинув на продажі ігор. Водночас Sony це не завадило встановити новий рекорд продажів PlayStation 5, реалізувавши 7,1 млн консолей за минулий квартал, що на 82% більше за аналогічний період 2021 року.

Швидше проблеми Nintendo пов’язані з самою Switch, якій цієї весни виповниться вже шість років. Минулого року компанія заявила, що перехід до консолі наступного покоління є “основною метою для нас”, тож незабаром це може стати більш актуальним завданням. Буде цікаво подивитись, чи зможе Switch стати найпопулярнішою консоллю за увесь час, але для цього Nintendo потрібно продати ще 33 млн девайсів, щоб обійти PlayStation 2.