Оболонка OneUI 5.1 дебютувала минулого тижня разом із новою флагманською лінійкою Galaxy S23. Це мінорний апдейт, тож список змін та нових функцій не дуже великий. Однак, одне з нововведень заслуговує на увагу.

Річ у тому, що в смартфонах Samsung папка для зберігання скриншотів за замовчуванням знаходиться в папці DCIM, там же, де і фотографії з камери. І якщо в стандартній Галереї це не приносить незручностей, то в застосунку Google Photos всі скриншоти завантажуються до хмари разом з вашими знімками. І в налаштуваннях застосунку ви не можете виключити папку Screenshots, адже Google Photos її просто не бачить.

В Android папка Screenshots знаходиться в кореневому розділі накопичувача (або в папці Pictures). В такому випадку її видно в Google Photos і ви можете виключити для неї синхронізацію із хмарою.

OneUI 5.1 дозволить обирати папку для зберігання скриншотів

Та в OneUI 5.1 нарешті з’явилась можливість змінити папку для зберігання скриншотів та скринкастів. Для цього треба зайти у відповідний розділ Налаштувань (Settings > Advanced features > Screenshots and screen recordings), де ви та побачите пункт Save screenshots in (або Save screen recordings для скринкастів). Далі залишається створити нову папку й обрати її за замовчуванням.