Hogwarts Legacy – action/RPG у відкритому світі, дії якої відбуваються у всесвіті Гаррі Поттера, виходить на ПК через кілька днів (а для власників делюкс-видання дочасний доступ відкриється взагалі вже сьогодні, 7 лютого), і від учора, коли видавець зняв ембарго, в інтернеті почали з’являтися рецензії гри.

Гарна новина: судячи з усього, Hogwarts Legacy критикам сподобалася. Скандали навколо авторки першоджерела, які мали певний вплив і на гру (деякі ресурси навіть опублікували статті на кшталт “Чому я роблю огляд Hogwarts Legacy”), не завадили грі отримати високі оцінки. До речі, Джоан Роулінг не має відношення до її розробки, але такий нюанс прихильників “скасування” письменниці мало цікавить.

Так, згідно з Metacritic, зараз середній рейтинг ПК-версії Hogwarts Legacy становить 82%, PS5-версії – 85%, і версії для Xbox Series X – 89%. Зведений рейтинг на OpenCritic наразі 86%.

Деякі рецензії, варті уваги:

Наостанок нагадаємо, що ПК-версія Hogwarts Legacy використовує Denuvo, а технічні вимоги гри можна знайти тут. І також пропонуємо переглянути україномовний відеоогляд гри від OLDboi: