Як повідомляє 9to5mac, Apple продовжує працювати над технологією реверсивної бездротової зарядки для iPhone, попри деякі технічні затримки. Компанія планувала додати підтримку цієї функції ще для смартфонів iPhone 14 Pro і Pro Max, однак вона не була фіналізована вчасно.

Інженери Apple створюють унікальне програмне забезпечення, яке є важливою складовою роботи функції реверсивної бездротової зарядки. Також одним з ключових аспектів є керування швидкістю заряджання, від чого залежить ефективність розсіювання тепла і самої функції загалом.

Apple також розробляє спеціальний користувацький інтерфейс для функції реверсивної бездротової зарядки, схожий на той, що використовується для зарядних пристроїв і аксесуарів MagSafe. Це включає анімацію на екрані, а також звукові ефекти, які вказують на те, що функція була активована.

Однак, не буде сюрпризом, якщо реверсивна зарядка не з’явиться в iPhone 15 і Apple знов відкладе її анонс. Над цією функціональністю компанія працює принаймні з часів випуску iPhone 11, і вона виявилась складнішою в реалізації через проблеми з управлінням теплом і швидкістю зарядки. Та й ви, напевно, пам’ятаєте про AirPower.

Як працює батарея в iPhone і як керувати її справністю