Компанія Netflix минулого тижня опублікувала детальний перелік правил, завдяки яким стримінг планував боротися з користувачами, що спільно використовують один акаунт для перегляду контенту.

Правила забороняли ділитися своїм паролем з іншими та вводили верифікацію пристроїв за місцем проживання користувача завдяки підключенню до однієї мережі інтернет. Тобто пристрої, які підключалися до акаунта з іншого IP, провайдера та локації мали б блокуватися.

Нововведення, звісно, були сприйняті підписниками Netflix негативно, адже можуть створити складнощі не тільки для тих, хто ділиться паролем. Складно сказати, чи вплинула якось негативна реакція користувачів, але після публікації правил, компанія Netflix повідомила, що це була технічна помилка.

«На короткий час в інших країнах з’явилася стаття довідкового центру, яка містила інформацію, що стосується лише Чилі, Коста-Рики та Перу», – заявили в Netflix – «З того часу ми її оновили».

Нові правила використання паролів справді зникли з сайту стримінгового сервісу для всіх країн, окрім Чилі, Коста-Рики та Перу, проте поки що не ясно, чи планує Netflix якось переглянути їх. Адже поки що компанія публічно не відмовлялася від заходів щодо боротьби зі спільним використанням акаунтів, які раніше планувала розпочати на більшості ринків починаючи з березня.