За оцінками Netflix, понад 100 мільйонів користувачів по всьому світу користуються сервісом, використовуючи чужі облікові дані. Компанія сподівається, що, поклавши край спільному використанню акаунтів, вона збільшить свої доходи. Це, по суті, єдиний спосіб, яким Netflix може суттєво збільшити кількість підписників у Північній Америці, де сервіс наразі має найбільшу частку проникнення на ринок.

У довідковому центрі Netflix з’явилася сторінка, на якій описано, як можна і як не можна надавати доступ до вашого акаунта.

Хто може користуватися акаунтом Netflix зараз?

Акаунтами Netflix, як і раніше, можна користуватися спільно, але тільки в межах одного домогосподарства. Щоб переконатися, що ваші пристрої пов’язані з вашим основним місцем проживання, Netflix тепер просить користувачів підключатися до Wi-Fi за вашим основним місцем проживання, відкривати застосунок або вебсайт Netflix і дивитися що-небудь принаймні раз на 31 день.

Чи можна ділитися акаунтом Netflix з кимось, хто не живе з вами?

Ні, акаунти призначені для використання лише в межах одного домогосподарства. Netflix запропонує користувачам, які намагаються увійти до вашого акаунта в іншому місці, зареєструвати свій власний акаунт і заблокує їхній доступ, доки вони цього не зроблять.

Netflix НЕ почне автоматично стягувати плату з власників акаунтів, чия інформація використовується за межами їхніх домівок.

Чи можуть інші користувачі вашого акаунта Netflix зберігати свої профілі?

Так, Netflix пропонує користувачам функцію перенесення профілю, яка дозволить їм перенести свої рекомендації до серіалів, історію переглядів тощо у власний акаунт, якщо вони вирішать його створити. Це дасть можливість користувачам, які поділилися паролем, зберегти свій профіль, якщо вони зареєструють власні акаунти Netflix.

Чи можна користуватися Netflix під час подорожі?

Вхід до Netflix поза домом може призвести до того, що пристрій, який ви використовуєте, буде заблоковано. Це може перешкодити вам реєструвати нові пристрої під час подорожі, але Netflix розробив обхідний шлях.

Користувачі, які хочуть користуватися Netflix на готельному смарт-телевізорі, ноутбуці компанії тощо, можуть запросити тимчасовий код від сервісу під час входу в систему. Це дасть їм доступ до свого облікового запису на сім днів поспіль.

Як запобігти блокуванню пристроїв Netflix?

Якщо ви будете входити в домашню мережу Wi-Fi принаймні раз на 31 день на своїх пристроях, вони стануть «довіреними» пристроями, які Netflix буде запам’ятовувати та залишати розблокованими.

Якщо ваш пристрій було заблоковано помилково, вам потрібно буде зв’язатися з Netflix, щоб його розблокувати.

Як Netflix дізнається, що ви перебуваєте не вдома/не за основним місцеперебуванням?

Netflix використовує таку інформацію, як IP-адреси, ідентифікатори пристроїв та активність акаунта, щоб визначити, чи під’єднати пристрій, який увійшов до вашого акаунта, за вашим основним місцем проживання.

Якщо ваш пристрій використовується за межами вашого дому особою, яку ви не уповноважували, ви можете увійти у свій обліковий запис і вийти з нього на всіх інших пристроях, а потім змінити пароль.

Скільки пристроїв Netflix дозволяє використовувати одночасно в одному місці?

Це залежить від того, на який тарифний план ви підписані. Netflix пропонує чотири різні тарифні плани, і кількість одночасних потоків залежить від того, на який тарифний план ви підписані.

Ці заходи виглядають як обережні перші кроки, щоб уникнути масового відтоку користувачів спільних акаунтів. Якщо вони не виправдають очікувань Netflix щодо обмеження поширення паролів, можуть бути застосовані жорсткіші заходи, такі як стягнення плати з користувачів, які продовжують надавати свої дані для входу в обліковий запис.

У 2022 році в кількох країнах Латинської Америки Netflix почав тестувати методи стягнення з користувачів $3 за доступ до їхнього акаунта, здійснений сторонньою особою поза домом.