Представлений у вересні 2007 року перший iPhone коштував від $499. Поступово ціна смартфона від Apple зростала, й тепер найдорожчий в актуальній лінійці варіант вартує $1599. Але це, судячи з останніх інсайтів, не буде «стелею» його ціни.

Як розповідає Марк Гурман в новому інформаційному бюлетені Power On в Bloomberg, Apple розглядає можливість випуску ще дорожчої моделі.

«Але замість того, щоб перейменовувати Pro Max на Ultra, Apple могла б додати iPhone ще вищого класу над обома моделями Pro. Всередині компанії обговорювали можливість зробити саме це, потенційно до випуску iPhone у 2024 році», — пише Марк.

Зараз найдорожчими серед iPhone 14 є моделі Pro та Pro Max, стартова ціна яких складає $999 та $1099. Вона підіймається з кожним кроком збільшення місткості накопичувача, що відповідно впливає на вартість — до $1499 та $1599 відповідно. Покупці при цьому готові купувати дорожчі моделі, тому Apple розглядає можливість випуску ще дорожчого смартфону, що заразом дозволить збільшити й середню вартість придбання iPhone, й задовольнити особливо вибагливих користувачів.

На жаль, в пана Гурмана поки що немає інформації, якими саме можливостями буде наділено такий пристрій, тож що спонукатиме потенційних покупців заплатити більше, ніж за Pro-моделі, — невідомо. Але при цьому Марк зазначає, що це навряд буде складаний смартфон, адже наразі компанія не викладається над такими прототипами. Можливо, така дорожча модель матиме ще більший екран, спроможніші камери, навіть потужніший чип тощо. (Особисто я б тут поставив, окрім іншого, ще на підтримку стилуса.)

В будь-якому випадку, це не найближчий план компанії. Поки що подібний крок розглядається на 2024 року, тобто можливого апгрейду лінійки iPhone 16. А до того моменту така концепція може як відтермінуватися, так й повністю змінитися.