ChatGPT зростає набагато швидше, ніж TikTok або будь-який інший популярний додаток чи сервіс. Згідно з новим дослідженням аналітичної компанії UBS, у січні чат-бот, розроблений OpenAI, досягнув понад 100 млн щомісячних активних користувачів.

За даними дослідження, вже в перший місяць свого існування ChatGPT мав 57 млн щомісячних активних користувачів. До січня його вже відвідували близько 13 млн індивідуальних користувачів на день.

Для порівняння, TikTok знадобилося 9 місяців після свого глобального дебюту, щоб досягти 100 млн щомісячних користувачів, попри свою популярність, особливо серед молодого покоління. Аналітик UBS Ллойд Волмслі зазначив, що Instagram існував уже два з половиною роки, перш ніж подолати таку позначку. Однак поки що невідомо, чи зможе чат-бот підтримувати такий рівень інтересу найближчими місяцями.

Наразі ChatGPT залишається безплатним для користувачів. Однак стартап має намір почати стягувати плату за послугу і вже почав тестувати платний план ChatGPT за $20 на місяць, який пропонує швидший час відгуку і пріоритетний доступ до нових функцій.